Prachtige villa, Steenstraat 10, Panningen

 • Type:
 • Locatie:
 • Opp. : 2.025 m2
 • Jaar : 1958
 • Verd. : 3
 • Gepost op: dec 04, 2019
 • Omschrijving
 •  

  Exclusief wonen aan de Steenstraat 10 te Panningen

  Exclusief wonen in deze prachtige villa van grote allure, welke dateert uit 1958 en is gelegen op een zeer fraai en royaal met privacy biedend perceel van maar liefst 2.025 M². De villa is gebouwd onder architectuur door een Heldense architect en diverse malen verbouwd en uitgebreid.

   

  LIGGING Gesitueerd aan een van de toegangswegen naar het centrum van Panningen, bevindt het zich tussen andere royale villa’s en statige panden. Op korte (loop)afstand van de dorpskern van Panningen.

   

  BEGANE GROND: Binnenkomst via vestibule met veel lichtinval door de grote glaspartij naar de sfeervolle hal met een leistenenvloer en eikenhouten lambrisering/stucwerkwanden. Toiletruimte met staand closet en fonteintje.

  Royale sfeervolle woonkamer/salon met parketvloer, houthaard, radiatoromkasting en doorloop naar de tuinkamer, voorzien van 2 schuifpuien aan de voorzijde en loopdeur naar achterzijde, met leisteenvloer, schoonmetselwerkwanden en een 2e houthaard.

  Vanuit de hal is de gezellige eetkamer met keuken bereikbaar. Het eetkamergedeelte heeft veel lichtinval door de grote ramen aan de voorzijde en een ronde erker. Een centraal opgestelde gashaard zorgt voor sfeer en warmte, en maakt het een aangename plek om met de hele familie samen te zijn en te tafelen.

  Vanuit de eetkamer is de keuken bereikbaar. De functionele eikenhouten keukenopstelling is voorzien van dubbele spoelbak, vaatwasser, koelkast, fornuis met 4-pits inductie kookplaat en combi-oven. Direct bij de keuken is de manshoge provisie/wijnkelder.

  Via de keuken komt men in het portaal met de achterdeur naar het terras/veranda, de ruime bijkeuken en 2e toilet met staand closet en fonteintje. De bijkeuken is uitgevoerd met pantry, witgoedaansluitingen en kastruimte.

  Een veranda van ca. 50 m2 voorzien van daklichten en deels voorzien van screens.

   

  EERSTE ETAGE: Overloop met vloerbedekking en lambrisering/stucwerkwanden. Masterbedroom met vloerbedekking, grote kamerbrede eikenhouten kastenwand en 2 eikenhouten inbouwkasten aan de bedzijde tevens voorzien van airco. Eigen toegang tot de badkamer voorzien van tegelwerk tot plafond, ligbad, douche, dubbele wastafel, vrij hangend closet, bidet en badkamermeubel.

  Twee royale slaapkamers met vloerbedekking, behangwanden, inbouwkasten en wastafel. Een tweede badkamer met tegelwerk tot plafond, ligbad, douche, staand closet, bidet, wastafel en deur met toegang tot balkon.

   

  TWEEDE ETAGE: Royale zolderverdieping via vaste trap bereikbaar met mogelijkheid tot het creëren van minimaal twee extra slaapkamers. De zolder is afgewerkt met vloerbedekking en voorzien van enkele Velux dakramen en ramen in de zijgevel van de woning.

   

  BIJGEBOUWEN Via de achteringang te bereiken dubbele garage met automatische deuren, een royale hobbykamer/kantoorruimte en een aparte werkplaats en fiets/tuin- en gereedschapsopslag daarnaast is er een gedeeltelijk overdekte hondenren aanwezig

   

  TUIN De prachtig aangelegde parkachtige tuin heeft een diversiteit aan volwassen bomen, borders met beplanting, een groot gazon en diverse terrassen. De tuin geeft optimale privacy en is omgeven door grote bomen/borders en deels omheind met een vrije achterom. Er is voldoende ruimte om meerdere auto’s op eigen terrein te parkeren zowel voor als achter. In de tuin is een beregening installatie met eigen put aanwezig.

   

  ALGEMEEN: – Bouwjaar circa 1958, is door de jaren heen verbouwd en uitgebreid – Grote zitkamer met tuinkamer – Grote eetkamer met erker – Deels voorzien van elektrische rolluiken (begane grond en 1e verdieping) – Voorzien van zonneschermen (uitval) aan zonzijde – Alarminstallatie aanwezig – Royaal perceel met zeer veel privacy, grote volwassen bomen en een flink gazon – Uitstekende locatie nabij centrum Panningen en omgeven door andere vrijstaande villa’s – Een bezichtiging toont u de ware klasse van dit zeer fraaie object – BVO woning incl. bijgebouwen ca. 616 m2 (alleen woning 548 m2) – Bruto inhoud ca. 1548 m3 (NEN2580 meetrapport aanwezig)

   

  Dit woonhuis is ook te vinden via www.funda.nl en wordt in collegiale samenwerking verkocht met Coppers & Partners in Panningen

   

   

  Algemene informatie
  Te koop: per direct / in overleg
  Bestemming : wonen
  Koop prijs :
  Gebruiks oppervl. : BVO woning ca. 548 m2 , Perceel opp. 2.025 m2
  Tuin : Grote voor- en achtertuin / rondom
  Voorzieningen: 2 badkamers / 2 ligbaden, 2 douches , 4 toiletten

   

  Kenmerken
  Locatie : nabij hartje centrum
  Garage : 2 auto’s en diverse werkplekken
  Verdieping : 3 woonlagen
  Alarm : aanwezig
  Internet : breedband in huis en glasvezel tot aan gevel
  Eigendom: volle eigendom / Meetrapport NEN2580 aanwezig

  Download hier uw brochure                       Ga hier naar plattegronden

                                                                                             

  Locatie

  • Gemeente: Peel en Maas (NL)
  • Plaats: Panningen
  • Adres: Steenstraat 10, 5981 AE

   

 • Bijzonderheden
 •  

  • centrum op loopafstand
  • veel gebruiksmogelijkheden
  • oprit voor- en achterzijde

   

  • vrije achterom
  • veel groen rondom huis
  • diverse bijgebouwen

   

  • vele terrassen
  • beregeningsinstallatie met eigen put
  • gelegen in driehoek Eindhoven, Nijmegen, Roermond/Weert
 • Gemeente en omgeving informatie
 •  

  Panningen ontstond in de 17e eeuw. Het groeide rond een 17e-eeuwse bedevaartkapel. In 1830 werd Panningen in zelfstandige parochie. In 1929 werd de Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smartenkerk gebouwd en de kapel werd gesloopt in 1931.

  Vanaf 1879 was er een klooster in Panningen (Sint-Josephklooster) dat werd bewoond door Ursulinen, vervolgens door Missiezusters van het Kostbaar Bloed en, vanaf 1903, werd bewoond door de paters Lazaristen die het als missieklooster en seminarie gebruikten. Ook de Dochters van Liefde van Vincentius a Paulo vestigden zich in Panningen, aan Wietelweg 26. Zij verzorgden onderwijs voor meisjes en werkten in de bejaardenzorg. Uit het werk van de Lazaristen en de Dochters der Liefde is zorgcentrum Vincent Depaul voortgekomen.

  Ook op onderwijsgebied ontwikkelde zich de centrumfunctie van Panningen, met de Nationale Handelsacademie, de middelbare landbouwschool uit 1926 en de lagere technische school.

  Natuur en landschap

  Panningen heeft een sterk uitgegroeide bebouwde kom, het is vastgebouwd aan Helden in het oosten en Egchel in het zuiden. Het is gelegen op open zandgronden met een hoogte van ongeveer 33 meter. Het open gebied wordt ingenomen door de landbouw, met in het zuidwesten (Egchelse Heide) een grootschalig ontginningsgebied dat afloopt naar het Afwateringskanaal Meijel-Neer aan de Maas.

  Voorzieningen

  Het dorp vervult een belangrijke regiofunctie, omdat de omliggende steden elk op een afstand van ongeveer 20 km liggen. Kenmerkend voor Panningen is het door deze regiofunctie relatief grote winkelcentrum dat tussen 2000 en 2007 vernieuwd is. Het Raadhuisplein bijvoorbeeld, dat in de jaren zestig werd aangelegd met het raadhuis en moderne woningen boven winkels, is opnieuw op de schop genomen. Het raadhuis werd gesloopt, op de bijbehorende kenmerkende toren na, en vervangen door De Pit, een winkelpassage met woningen erboven. Het gemeentehuis verhuisde naar de plek waar vroeger de Mariaschool stond. Het gemeenschapshuis (of CC In Kepèl), zoals het cultureel centrum aan het plein in de volksmond heette, maakte plaats voor een multifunctioneel centrum, DOK6 genaamd, met theater- en bioscoopzalen en een trendy café. De programmering hiervoor wordt mede waargenomen door de Heldense cultuurstichting C6. Naast DOK6 staat nog een winkelpassage met woningen erboven; De Parel. Bouw van zowel De Parel als DOK6 is afgerond in 2007.

  Cijfers over Panningen (Peel en Maas): https://allecijfers.nl/buurt/panningen-peel-en-maas/

  Voorzieningen

  Contactinformatie

  Contact Formulier

  Locatie info